Tacksamhetens återställande kraft

När begreppet tacksamhet först nämndes för mig, avskedade jag helt (men artigt) det. Jag hade ingen aning om vad jag missade.

Sammanfattning: Jag gick igenom en särskilt tuff tid i mitt liv. Jag hade bytt karriär mycket till allas sorg, och det gick inte bra med mig. Jag var kassad och mitt företag gick neråt. Ovanpå allt var jag tvungen att ta itu med försvagande migrän regelbundet.

Jag behövde en väg ut, men jag hade ingen! Jag kände mig fast och jag var extremt orolig över det faktum att jag kan regressera till att vara beroende i vuxen ålder. Den regressionen skulle ha slagit min självkänsla, förlust mitt självförtroende och odlat tankar på skam.

Hur som helst, jag började så småningom journa regelbundet, och en del av mitt författande inkluderade saker jag är tacksam för. Två månader senare märkte jag mer ljusare dagar, bättre sömn, mindre smärta och mindre ångest.

Tacksamhet är en kraft som i hög grad förblir outnyttjad. Så stor är dess kraft att University of California, Berkeley avsatte 3,1 miljoner dollar specifikt för att studera tacksamhet och dess påverkan på välbefinnande genom deras Greater Good Science Center.

Jag kommer att beskriva den interna mekaniken i denna enkla övning som använts och ändrat mitt liv för gott.

Mer kreativ kraft: ångest är den främsta mördaren av all kreativ kraft. Ångest banar väg till de många “vad om är” som uppstår när en idé kommer upp i tankarna. Att vara tacksam över den regelbundna subtila kortslutningsångesten som kommer med nytt territorium. För att dina drömmar ska mogna måste du våga dig in i nytt territorium. Genom att helt enkelt skriva ner vad du är tacksam för, flyttar du fokus från det som inte fungerar till det som kan fungera. Detta eliminerar “vad om är” som fryser kreativa tankar i barndomen.

Bättre hälsa: Det är allmänt känt att negativitet är kopplad till vissa degenerativa tillstånd (delvis på grund av överskottet av stresshormoner som grovt genom ditt system). Som en tidigare patient med fibromyalgi kan jag säga gratis för dig att du inte vill ha överdrivna stressfaktorer i kroppen! Din kropp har smärta även utan en trigger. Din kropp kommer att tolka alla känslor som smärta. Med konstant smärta kommer beroendet av smärtstillande medel, vilket är lika dåligt som narkotika! Tacksamhet tidning tvingade mig att vara i ögonblicket. Jag tyckte att jag tog mig tid att sola när solen var ute och andades frisk luft. Min lista inkluderade min underbara hund, och jag gjorde instinktivt mer tid åt henne. Husdjur är terapeutiska, och min hund hjälpte mig med lite ensamhet och självt avsky.

Ökad produktivitet: Att tjäna mer tid för Lola, min hund, fick mig att lära mig att få tid till det som betydde mest för mig. Med mer tid avsatt för det jag brinner för, fann jag mig själv läsa allt jag kunde hitta för att förbättra min verksamhet. Jag har läst böcker som jag trodde att jag aldrig skulle få tid till. Jag har lyssnat på seminarier och gått med i gruppgrupper för att förbättra mig själv och gissa vad! Mitt företag har börjat förbättras. Det är ännu inte där jag önskar att det ska vara, men jag kan tydligt se den uppåtgående banan. Jag har utvecklat mina färdigheter för att passa min passion, och detta leder till större exponering av mitt företag. Jag är en författare som brinner för hundar. Att skriva om hundar har anslutit mig till många hundägare i mitt område, vilket i sin tur blev ett effektivt verktyg för att marknadsföra mitt husdjursföretag. När människor ser din tro och iver i det du gör, kommer de att investera i dig (och köpa från dig)!

Större motståndskraft: I dag, många månader efter att jag började min tacksamhetsritual, kommer jag att erkänna att livet är långt ifrån perfekt. Jag har fortfarande en lång väg att gå ekonomiskt, men jag känner mig inte fast. Mitt företag är fortfarande ett hjälplöst barn, men jag hittar fortfarande energin att fortsätta förbättra mina produkter. Jag stöter fortfarande på människor som rabatterar mig baserat på sina egna fördomar, men jag har lärt mig att inte äga sina fördomar – om de har problem med att jag är mig själv, så är problemet med dem. Jag har också lärt mig att smälta kritik på ett sådant sätt att jag internaliserar den konstruktiva delen och förkastar den förnedrande delen.

Mer medvetenhet: Skriv ner vad du är tacksam för tvingar dig att vara i ögonblicket. Att utveckla medvetenhet har många fördelar. Från finjustering av din instinkt till förbättring av kreativitet, med självmedvetenhet kan du ha klarhet om dig själv. Du kommer att notera vad som är bra och vad som behöver förbättras och gissa vad du kommer inte att känna dig förstörd när de inte så bra områdena i ditt liv utsätts. Dessutom kommer du att ha mer engagemang för att arbeta med dig själv. Vi vet alla hur söta frukterna av självförbättring är.

Tacksamhet är inte en fråga om att bara lära sig “tack” till alla. Det är internt; en personlig upplevelse. Och det kommer att förändra ditt liv. Detta är en livsförmåga som kommer att stanna med dig hela livet. Så börja idag. Ta bara tio minuter varje dag för att komma ihåg vad som gjorde dig glad den dagen. Det kommer att ta lite tid att komma igång, men effekterna kommer att pågå hela livet!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *